Blog: IJSBAD
Menu

DOE EENS GEK, DOE EENS KANTOORYOGA THUIS

Als je toch van je huis je kantoor hebt gemaakt, of in ieder geval van een deel van je huis, dan kun je ook wel een deel van je yoga beoefening in je thuiskantoor doen.
Dit is natuurlijk een logica van likmevestje maar wel een zin die leest alsof het waar is, alsof het logisch en zinvol is om kantooryoga thuis te doen.
En dat laatste is dan weer wel waar.
Want oké, de sportscholen en yogastudio’s zijn weer open (Jippie!) maar daarmee is niet ineens je slechte houding verdwenen en je thuiswerkplek is er ook niet ergonomischer van geworden.
Wat heet, je loopt zelfs de kans jezelf te blesseren als je ongetraind te enthousiast van start gaat op de mat.

Dus, neem eens een UTTHITA HASTA PADANGUSTHASANA 1, of in gewoon Nederlands een staande hand-naar-grote-teen houding 1 aan.

En dat doe je als volgt;

Ga voor je stoel staan, je voeten zijn gesloten en plaats je linkerhiel in het midden van de zitting.
Haal de tenen van je linkervoet naar je toe en zorg dat je romp goed boven je standbeen is.
Duw nu de voet van je standbeen krachtig in de grond en strengel je vingers achter je rug in elkaar.

Eigenlijk zou je in deze asana met de duim en wijsvinger van je linkerhand de grote teen van je linkervoet beet moeten pakken. Vandaar de naam.
Als dat je eenvoudig af gaat, hoef je je hiel ook nergens op te laten rusten natuurlijk.
Maar dit is erg moeilijk vandaar dat we steun gebruiken voor het opgeheven been en de armen op de rug brengen.
Je zou ook je handen op je heupen kunnen laten rusten of je armen uitstrekken naar het plafond. Net wat je prettig vindt.

Blijf zo’n 3 ademhalingen in deze staande beenstrekker en wissel dan van kant.

Als de zitting te hoog is om beide benen gestrekt te krijgen, dan zou je je hiel bv ook op een omgedraaide prullenbak kunnen laten rusten. Is de zitting heel erg laag, dan kun je ook je hiel op je bureau-blad laten rusten.

Zou je graag meer tekst en uitleg willen over zo’n houding als bovenstaande? Waar die bv goed voor is? Of welke houding je er fijn na kunt doen?
Via mijn youtube kanaal verzorg ik livestreams kantooryoga thuis.
Dus misschien kun je je baas ervan overtuigen dat het echt heel goed zou zijn om bv een sessie of 3, a €75 van steeds een half uurtje, bij mij te boeken.

Laatst schreef een deelneemster; De kantooryoga van de week was weer helemaal top. Ik vind het mooi om te zien hoe ontspannend het werkt en heilzaam is voor lijf en geest. Een waar genoegen.’

We kunnen de hele dag onze handen wassen, anderhalve meter bij elkaar vandaan blijven staan, continu lezen dat we goed voor elkaar moeten zorgen. Maar een beetje aandacht voor eigen lijf en leden is wel zo belangrijk. Wat heet, daar begint het eigenlijk allemaal mee.

Meer lezen?

IJSBAD
kop neer
Het lichaam weet het wel
Sta eens stil bij je skelet
Mijmeringen en ambities
Doe eens gek, doe eens Yin... Een uurtje intensief niks doen
De kunst van het zitten, deel 2
De eerste maandag van de maand
Dandasana, de kunst van het zitten
De kunst van het staan, deel 2