Blog: IJSBAD
Menu

Mijn eerste kennismaking met yoga had ik ruim tweeëntwintig jaar geleden toen ik in verwachting was van mijn oudste zoon. Ik dacht; ik ga een beetje liggen op een mat en wat ademen… Niets was minder waar, ik moest keihard aan het werk.
Maar vanaf die allereerste les had ik het gevoel; dit is juist voor mij. Het zorgvuldig uitlijnen van het lichaam, het optillen en weg strekken. Of de aandacht die je moest brengen naar bepaalde gebieden waarvan je niet of nauwelijks besef had om daar ruimte te maken.
Ik was verkocht en dat ben ik nog steeds.

UITGANGSPUNT

De combinatie van secuur én intensief komt op mij nog altijd als heel zinvol en weldadig over. Respect voor wat de asana is -en daaruit voortvloeiende vraagt- zorgt ervoor dat je met respect met je eigen lichaam blijft omgaan binnen die houding. Dat is in mijn optiek dé reden waarom yoga iets van waarde kan betekenen voor lichaam en geest. Een juist uitgevoerde houding geeft, gerommel neemt. Tijdens mijn lessen, workshops en persoonlijke begeleiding is dat altijd mijn uitgangspunt.

Vanuit dat uitgangspunt, in combinatie met al mijn les-geef-jaren-ervaring, ontstond echter wel het inzicht dat ik eigenlijk ‘eerder’ bij de mensen moest zijn of in ieder geval vaker dan die ene keer per week in de les en zo kwam ik tot de ontwikkeling van oa @kantooryoga
Als je daadwerkelijk een verbetering van je houding wilt bewerkstelligen, minder last van rug- schouder- en/of nekklachten wilt hebben, of serieus jezelf sterker wilt maken, dan zal je -naast dat je houdingen secuur leert uitvoeren- daar echt vaker bij stil moeten staan. Of dat nou op kantoor of thuis is. Want ook een keuken leent zich bv prima voor het uitvoeren van bepaalde houdingen.

SCHOLING

Na de zwangerschaps-yoga ging ik  Iyengar-lessen volgen bij oa Geeta S. Iyengar en Ali Dashti. In de loop der jaren breidde mijn interesse zich uit. Ik volgde teacher-trainingen en masterclasses bij Shiva Rea, Simon Park en Peter Sterios. Daarnaast certificeerde ik me in Yin-yoga en in de Therapeutische wijsheid -methode van Doug Keller.


REFERENTIES
In mijn burnout periode stond ik op het punt mijn lidmaatschap op te zeggen bij de Workout. Ik hield de lessen fysiek niet vol. Dan maar eens kijken naar yoga dacht ik. Mijn 1e les Yin Yoga bij Nicoline was meteen raak. De verstilling,  de rust, het niet presteren en toch mn lijf en hoofd verbeteren. Na een half jaar ben ik ook de private yoga lessen bij haar gaan volgen en inmiddels wissel ik Yin Yoga af met haar actieve Yoga lessen.
Nicoline heeft een hele prettige stem, veel kennis en een nuchtere attitude. Ik vind dat erg fijn.
Na een klein jaar kan ik mezelf startende yoga fan noemen en weet ik zeker dat yoga flink aan mijn herstel heeft bijgedragen. En als ik 3 dagen niet ben geweest mis ik het echt.
Katja Bouwmeester
50 jaar
—–

Yoga bij Nicoline: Top lessen door werkelijk een top juf?een fantastische ervaring om als zestig jarige (en ongeoefende yogi  )een serie private lessen bij Nicoline te volgen. Zij stemt alle oefeningen perfect af op individuele mogelijkheden door verschillende opties in de uitvoering te benoemen. Haar kritisch oog ziet direct waar een extra blok, riem of deken verlichting/ hulp voor het lichaam brengt waardoor de oefening beter/ nauwkeuriger uitvoerbaar is. Met heldere instructies leert ze mij bij iedere oefening op de juiste details te letten. Ook erg leuk om van haar te leren hoe bepaalde oefeningen net zo makkelijk thuis op een stoel of in de keuken uitgevoerd kunnen worden en zo onderdeel worden van het dagelijkse leven. Nicoline leert mij dat het er in de yoga niet om gaat dat ik mijn tenen aan kan raken maar dat ik in balans tussen lichaam en geest een ontspanning in de inspanning van de oefening leer ervaren. Met veel energie en humor van haar kant leer ik dat waar ik weerstand ervaar de mogelijkheid tot groei aanwezig is……Nicoline namasté

Januari 2018 Nicolien van den Heuvel