Blog: Het lichaam weet het wel
Menu

Waarom kantooryoga?

Veel klachten ontstaan op de werkplek; Het de hele tijd in min of meer dezelfde (slechte) houding zitten, de repeterende bewegingen die gebruik van een computer en/of telefoon vragen, maar ook de werkdruk en de spanning die daardoor ontstaat in het lichaam, laten zo hun sporen na. Het zijn de nek, schouders, bovenrug, armen en onderrug die aangeven dat er iets moet veranderen maar schaapsherder worden is niet voor iedereen een optie.

De werkhouding of routine doorbreken met een yoga-oefening echter wel.

Goed zitten, een sport op zich

Het menselijk lichaam is eigenlijk niet geschikt om zoveel tijd zittend door te brengen maar het toeval wil dat een tafel en een stoel zéér geschikt zijn om yogahoudingen mee te beoefenen. En ‘goede’ yogahoudingen kunnen dat ‘slechte’ zitten behoorlijk compenseren.

Als je toch zoveel tijd zittend doorbrengt, kan je er maar beter een sport van maken dat goed te doen.

De houdingen en oefeningen vallen overigens prima te combineren -dat is ook juist de bedoeling!- met de werkzaamheden. Ze zijn simpel en door iedereen al naar gelang de behoefte op diverse momenten van de dag uit te voeren.

Je core-kracht vergroten bijvoorbeeld, terwijl je een stuk zit uit te werken. Rsi-klachten voorkomen of laten verminderen tijdens een vergadering. Een telefoontje plegen en onderwijl je spieren losmaken. Je rug versterken, je nek bevrijden, bewustzijn krijgen over je houding en/of ademhaling…. het kan allemaal op kantoor!

Hoe werkt het?

Op afspraak kom ik langs op de werkplek.

Een sessie duurt zo’n anderhalf  uur.

Benodigdheden zijn de werkplek (tafel en stoel). Een vergaderruimte kan ook heel geschikt zijn.

Er hoeft geen speciaal pak voor aangetrokken te worden (hoewel een rok soms lastig kan zijn, in ieder geval niet charmant)  en je gaat er niet of een weinig van zweten.

Naast dat er natuurlijk houdingen en oefeningen voorbij komen waar iedereen uit de groep op dat moment en in de toekomst uit kan putten, en die gelijk al veel verlichting en ruimte in het lichaam kunnen brengen, is een kantooryoga sessie ook een hele leuke en ontspannende manier van samenzijn. Vaak wordt er wat afgelachen. Maar ook de ervaring van een diepe ontspanning op de werkplek kan een aangename verassing zijn die je ineens heel anders naar je werkomgeving doet kijken.

Daarom kantooryoga dus!

Voor meer informatie over de werkwijze, kosten en mogelijkheden bel 06 5087 5757

Of kijk eens op Instagram @kantooryoga ter inspiratie

Prijsindicatie per eenmalige sessie
€175 (tot en met 10 personen), exclusief BTW en reiskosten

elke extra persoon daarbovenop 15,00 per persoon, per eenmalige sessie (tot 21 personen)
elke extra persoon daarbovenop 12,50 per persoon, per eenmalige sessie

Eens per kwartaal, dus 4 keer per jaar
€600 (tot en met 10 personen)

Elke maand, dus 12 keer per jaar
€1500 (tot en met 10 personen)

Bij kleinere non-profit organisaties of bv tweemans-bedrijven, prijs in overleg.


“Een hele leuke, verrassende workshop. Was super ontspannen daarna.” Annemarie B.

“Heerlijk hoor die kantoor yoga!” G.G.