Blog: IJSBAD
Menu

Waarom YOGA?

Vandaag alweer de laatste les van mijn postnatale herstel-traject. Het heeft heel veel voor mij betekend. De rust, begeleiding en begrip waren heel waardevol. Ik verlaat het kleine kamertje altijd energiek en voel me dan zo goed!

Of je nu in verwachting bent of in volle voorbereiding tot het leveren van een bepaalde sportprestatie, op zoek bent naar meer rust, kampt met long COVID of een blessure of herstellende bent van bv een zwangerschap; Het beoefenen van houdingen en ademhalingsoefeningen heeft invloed op je totale zijn, daar alle houdingen ook zo hun uitwerking hebben op de psyche.

Je kunt een voorover-buiging doen om meer lengte te krijgen aan de achterzijde van het lichaam waardoor bv rugpijn kan afnemen, maar je kunt een voorover-buiging ook doen vanwege het naar binnengaande, meditatieve aspect van de houding waardoor er rust kan ontstaan in het hoofd.

Op maat gemaakt

Voor het maken van een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake kun je bellen (06-5087 5757) of mailen ([email protected]).
Na de intake waarin we je doel, blessure of fysieke conditie bespreken, komen we (een aantal keren) samen waarin we de speciaal voor jou gemaakte serie van houdingen en/of ademhalingsoefeningen doornemen. Er is altijd genoeg tijd voor aanpassing en uitleg.
Meer van yoga in zijn algemeenheid af willen weten, of specifiek één of twee asana’s willen beheersen, kan natuurlijk ook een doel zijn.

Bij meerdere afspraken betreft het een wisselend programma, zodat er een opbouwende en verdiepende serie ontstaat.

Misverstand

Je hoeft niet lenig te zijn voor het beoefenen van yoga. Iedereen kan met aandacht en eventuele aanpassingen de juiste delen van het lichaam optillen, weg strekken en uitlijnen.
Daardoor zal er zeker meer lengte in de spieren en ruimte in de borstkas en het bekken komen, waardoor er uiteindelijk een grotere bewegingsruimte ontstaat. Maar het is nergens voor nodig om op voorhand dubbel te kunnen klappen.

Elke houding heeft een eigen doel. Dat kan bv gelijkzijdige ontwikkeling van het lichaam zijn, dat kan de heupen openen of de ruggengraat soepeler maken zijn. Lenigheid is slechts het bijproduct.

Bewustwording

Door het beoefenen van yoga krijg je bewustwording over je lichaam. Over hoe je het gebruikt tijdens zitten, staan, werken en sporten maar ook over waar je spanning vasthoudt of waar zwakke plekken zitten.

Vanuit die bewustwording en door middel van de houdingen en ademhalingsoefeningen kan;

-een betere houding ontstaan
-herstel sneller plaatsvinden
-pijn afnemen
-kracht toenemen
-ontspannen eenvoudiger worden
-de algehele prestatie verbeteren

Tarieven

1 afspraak 60,00
4 afspraken 55,00 per sessie
6 afspraken 50,00 per sessie

Een blok van 6 lessen bij Nicoline is de ideale manier om een solide basis voor yoga te leggen, maar ook om je een niveau verder te brengen als je al even met yoga bezig bent. Door Nicoline’s persoonlijke aandacht en duidelijke instructies leer je veel over verschillende houdingen, waar je op moet letten en welke spieren je moet gebruiken. De lessen zijn uitdagend en ik ga er met plezier heen. Ik heb nu 2 keer een blok van 6 lessen gevolgd en zou zo weer een derde doen! Bart Heuts, 23 jaar