Blog: Het lichaam weet het wel
Menu

workshops

Winter Yoga Workshop

Zondag 24 februari 2019

14.00-16.00uur

In De Ruimte (IDR)
Oudegracht 230 aan de werf
Utrecht

De winter is een tijd van naar binnen gaan en verstilling. Een uitgelezen moment voor vooroverbuigen dus.

En dat is wat we gaan doen. 

Nu is een goede vooroverbuiging heel zo makkelijk niet. Dus we bouwen het langzaam op en gebruiken zo nodig hulpmiddelen om steeds dieper in de houding te komen.

Zelf meenemen; 1 yoga-mat (zo je die niet hebt, laat het dan even weten bij je aanmelding dan zorg ik voor een mat)

Kosten € 20

 

Omarm de Lente en de Chi Yoga Workshop

Zondag 24 maart 2019

14.00-16.00uur

In De Ruimte (IDR)
Oudegracht 230 aan de werf
Utrecht

Hoewel yoga genoeg te bieden heeft, kunnen de asanas voor wie last van nek, schouders en/of armen heeft, soms wel eens wat straf van aard zijn.
De zachte, vloeiende bewegingen uit de Chineng Chigong daarentegen, die ook goed passen bij het zachte ontwaken van de natuur in de lente, zijn vriendelijker en kunnen zeer behulpzaam zijn bij het verlichten van klachten. Ze zijn ook goed te integreren in diverse houdingen of te gebruiken als voorbereider voor andere houdingen.

In deze workshop ligt de focus dus op het bovenlichaam. Met behulp van props, adem en Chi doen we de pijnlijke stijfheid en spanning in nek, schouders en armen afnemen. We openen de borstkas en daarnaast schonen we de kop zodat we met opgeheven hoofd en open armen weer eens lekker een terrasje kunnen pakken.

Zelf meenemen; 1 yoga-mat (zo je die niet hebt, laat het dan even weten bij je aanmelding dan zorg ik voor een mat)

Kosten € 20


 


 


“Ik beoefen al 15 jaar yoga maar de lessen van Nicoline blijven leerzaam en leuk, haar humor is zeer aanstekelijk.”

“So often I felt like I got just what my body needed and carried the benefits of her class with me long after it was over. Practicing with her has become an important part of my well-being and happiness.”

“Ook tijdens lessen van anderen hoor ik in gedachte haar stem mij instructies geven over welke delen ik van mijn lichaam moet optillen.”

Lessen

Op diverse plaatsen in Utrecht en Groningen geef ik Iyengar Inspired Flows, Creative Core, Yin-, Zwangerschaps- en Post Natale Yoga.