Blog: IJSBAD
Menu

Mijmeringen en ambities

Hoe het een uitgelezen zomer is voor deelname aan een EK… Zoveel regen, er valt niet tegenop te zonnegroeten dus lekker binnen voor de buis en niks geen last van keuzestress; Kijk ik voetbal of ga ik deze heerlijke zomeravond met een glaasje in de tuin? (Misschien anders gezellig een stukje fietsen dan wel een potje badmintonnen op het plein, dat kan natuurlijk ook.)
Of je wilt of niet, binnen is de modus en voor de vorm zijn of waren wij hier in huis voor Polen, de rode Duivels en IJsland.
Enfin, onze hoop is nu gevestigd op de laatste maar écht interesseren doet het ons niet. De rode Duivels waren net zo makkelijk in te ruilen voor Wales en de Polen? Ach, zo lang het maar niet de Duitsers zijn.
Gisteren met kloppend hart de dramatische penalty-reeks van de Italianen gevolgd.
Voetbal is niet meer wat het geweest is.
Misschien moet er een Europees team komen. Uit elke lidstaat één speler. Onder leiding natuurlijk van van Gaal die net op tijd het verscheurde en ten onder gaande Verenigd Koninkrijk mocht verlaten en de mannen in de komende jaren tot een onoverwinnelijke eenheid zal weten te smeden die wedstrijd op wedstrijd het remain zal weten te handhaven en wie er ook exit gaat, geen Europeaan verliest ooit nog echt.
Supportersrellen zullen verleden tijd zijn, op die met de Russen en Engelsen na dan, maar hé, de koude oorlog had ook zo zijn eigen charme en binnen no time heeft elke lidstaat zijn balans op orde want dát is verplicht om een speler te laten deelnemen aan het gouden team.
Geef het volk brood en spelen, Juvenalis zei het al, maar vooral geen referenda.
Dat van Gaal de uitverkorene is -en niet van Marwijk die toch veel aantrekkelijker is en daarom dit stukje siert- komt natuurlijk doordat hij ooit eens, in een ver verleden, onze mannen voor aanvang van de wedstrijd wat yoga liet doen.
Het bracht ze niet het hoogst haalbare zoals alle zonnegroeten nog an toe de zon maar mondjesmaat tevoorschijn weten te toveren maar ik kan in ieder geval lekker opgewarmd IJsland aanmoedigen.
Wie overigens nog geen bijdrage geleverd heeft aan de zomer, de wedstrijd begint pas om 21.00 uur dus er is tijd genoeg voor minstens 12 keer Surya Namaskarazonnegroet.

Meer lezen?

IJSBAD
Doe eens gek, doe eens KantoorYoga Thuis
kop neer
Het lichaam weet het wel
Sta eens stil bij je skelet
Doe eens gek, doe eens Yin... Een uurtje intensief niks doen
De kunst van het zitten, deel 2
De eerste maandag van de maand
Dandasana, de kunst van het zitten
De kunst van het staan, deel 2