Blog: IJSBAD
Menu

COACH OF DE HOND MET HET HOOFD OMHOOG?

Donderdag mag het Nederlands Elftal weer aan de bak. Half Nederland heeft opgelucht adem gehaald toen Guus plaats moest maken voor Danny; Als ze onder Louie zover wisten te komen, kon het niet anders dan aan de coach liggen! Maar is dat wel zo?
Ik houd nog steeds mijn adem in en zal de tv tijdig aanzetten. Niet vanwege het gespeculeer en gefilosofeer vooraf maar om te kijken of ie erin zit. De Hond met het hoofd omhoogUrdhva Mukha Svanasana, Upward Facing Dog

Werkt verjongend op de wervelkolom en de doorbloeding in de bekkenstreek wordt gestimuleerd. Spieren aan de voorkant van de bovenbenen, en rond de heupcontreien worden gestrekt.
!

Met groot genoegen zag ik onze jongens in Brazilië steeds voor aanvang van de wedstrijd een cirkel vormen waarin, jawel, yoga werd gedaan.
Ach, er viel heus wat aan te merken op de uitvoering. Uitlijning en dergelijke hadden wat zorgvuldiger gekund maar ik snap dat de onderbenen en voeten niet lekker vallen weg te strekken met scheenbeschermers en voetbalschoenen aan. En natuurlijk, die gezichten mochten iets vriendelijker, iets zachter. Maar goed, er zijn momenten waarop de perfecte uitvoering -als er al zoiets bestaat- niet het doel is, laat staan een ontspannen yoga-smoeltje opzetten. Als de effecten van de houding maar de kans krijgen te beklijven.

En dat deden ze. Zo’n rondje hondje geeft een mens vleugels en toen het zelfvertrouwen eenmaal was bevestigd, schoot het daarna vanuit de losse heupen lekker raak en raak en raak en raak. Wat dat betreft, raad ik de verdediging Krijgershouding 3Virabhadrasana 3, Warrior 3

Bevordert kalmte, kracht en beweeglijkheid. Gelijkmatige ontwikkeling en versterking van beenspieren
 aan. Deze yogahouding zorgt voor harmonie, evenwicht én verbetert het optreden van de beoefenaar. Want dat zou ook nog wel eens een puntje kunnen zijn…

Meer lezen?

IJSBAD
Doe eens gek, doe eens KantoorYoga Thuis
kop neer
Het lichaam weet het wel
Sta eens stil bij je skelet
Mijmeringen en ambities
Doe eens gek, doe eens Yin... Een uurtje intensief niks doen
De kunst van het zitten, deel 2
De eerste maandag van de maand
Dandasana, de kunst van het zitten